Carburateur afstellen scooter luchtschroef


01.11.2020 Auteur: Lindomar

Welke functie heeft luchtschroef. Ik heb een aantal NOOB vrienden die gaan op volgas hun luchtschroef afstellen, klooiend met 1 hand rijdend en een schroevendraaiertje:X en dan luisteren naar het geluid en draaien onder volgas aan de luchtstelschroef rijden om "af te stellen".

Luchtschroef afstellen Als je er de tijd voor neemt, kun je gemakkelijk zelf je luchtschroef afstellen. Als eerste moet je er voor zorgen dat je motor al goed loopt.

Privacy Policy. Bij een 18 en 20 mm word een stationair sproeier gebruikt van Je reageert onder je Facebook account. Welke spruitstuk 24mm verticaal.

De luchtschroef is de ultieme fijne afstelling van de lucht. De meeste naalden hebben instelmogelijkheden. Welke spruitstuk 24mm verticaal Started by Tijngr 17 October Replies: 1.

Zoeken naar:. Verstel nu de gas naald helemaal naar boven clipje in de laagste stand.

De luchtstroom Door de druk die de motor veroorzaakt in het inlaatsysteem wordt lucht aangezogen. Van uit deze situatie kunnen we vervolgens beginnen met het afstellen van de carburateur. Wanneer je lucht- en stationairsschroef goed op elkaar zijn afgesteld gebeurt dit minder snel.
  • In elke gasschuif zit een gaatje waar de gasnaald in geschoven wordt. Vervolgens zet je de gas naald in de aller onderste stand clipje in de hoogste groef , ga weer rijden.
  • Yamaha aerox cdi welke Started by Wander 20 October Replies: 0. Voor het fijnere afstelwerk bestaan er daadwerkelijk nog duizenden mogelijkheden binnen de carburateur.

Luchtschroef afstellen

Als het goed is kun je nu duidelijk verschil merken tijdens volgas, vooral als je veel toeren maakt in de een. De optimale instelling zal ergens in het midden liggen en kun je het beste met een draaiende motor testen. Zoeken naar:. Een klein tikje bij draaien kan vaak net genoeg zijn. De gasnaald beweegt samen op en neer met de gasschuif. U kunt deze controleren in de beveiligingsinstellingen van uw browser.

Stop nu de gas schuif weer in je carburateur en ga een stukje rijden. In de praktijk zit het zo : Als je carburateur afstellen scooter luchtschroef goed is kun je als je in de hoge versnelling van onderuit je toeren in italiaanse stoofpot jamie oliver keer gas geven en trekt ie mooi egaal door tot op volle toeren. Overige externe diensten. Binnenkort leverbaar.

Let nu vooral op wat er gebeurt als je het gas in een keer open doet, en wat er gebeurt als je het gas langzaam dicht draait.

Lucht- en stationairschroef

Het effect van de luchtschroef is het gorotst wanneer de luchtschuif helemaal naar beneded staat, omdat deze in verhouding dan veel lucht doorlaat. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vervolgens ga je een eindje rijden en nu moet je goed opletten of hij anders is gaan rijden.

Search forums. Hoe af te stellen : Je draait de schroef helemaal dicht en hierna 1,5 slag open. De motor krijgt dan iedere keer een carburateur afstellen scooter luchtschroef omdat deze niet goed op snelheid is.

Bovendien draait de motor dan bijna niet meer stationair. Ga een stuk volgas rijden zorg ervoor dat de motor goed warm is, dus echt een paar kilometer rijden.

Deel hier je vragen, meningen en ervaringen met jouw derbi schakelbrommer

Als je volgas geeft in zijn vrij blijft hij ook op toeren hangen en valt hij niet mooi terug stationair. Deze moet dus als eerst word gekozen. We gebruiken cookies om ons te laten weten wanneer u onze websites bezoekt, hoe u met ons omgaat, om uw gebruikerservaring te verrijken en om uw relatie met onze website aan te passen.

Voor bijna alle merken carburateurs  bestaan verschillende naalden die verschillen in dikte van het rechte gedeelte, dikte van de punt en de lengte van het schuine gedeelte.

Bij de basisafstelling van de carbrateur beginnen we met de hoofdsproeier. Met een te arm mengsel wordt de moter heel snel te warmt, carburateur afstellen scooter luchtschroef. Als eerste moet je er voor zorgen dat je motor al goed loopt. En waar de motor het beste vanuit het stationair toerental kan reageren. Carburateur afstellen scooter luchtschroef ga je een eindje rijden en nu moet je goed opletten of hij anders is gaan rijden.

De grote van de sproeier regelt de hoeveelheid benzine bij de lucht.

Met deze hoofdsproeier kan je de hoeveelheid benzine die doorstroomt regelen door een grotere of kleinere sproeier te monteren. Resources Latest reviews Search resources. Door een stukje te rijden kan je voelen of er een grotere of kleinere sproeier in moet.

Als de motor warm is kunnen we de gas reactie testen. Het is verstandig om voor het afstellen de Carberateur uit mekaar te halen. De optimale instelling zal ergens in het blaasje in keelholte liggen en kun je het beste met een draaiende motor testen.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@bullfight-doc.com
Adverteren op de portal bullfight-doc.com