Hoe lang leeft een vlinder kleine vos


31.10.2020 Auteur: Wensley

En de natuur kan niet zonder ons. Die komen sneller op temperatuur dan de rest van de vegetatie.

De meeste vlinders krijgen niet de kans om volwassen te worden, omdat ze zo snel worden opgegeten. Maar let wel op! Ja, ik wil die gratis gids. Wist je dat ze op zonnige, koele lentedagen molshopen opzoeken om te zonnen? De hoogste aantallen worden gevonden bij droge graslanden. Voor de sleutelbloem is de citroenvlinder de belangrijkste bestuiver. Ook insecten en sprinkhanen eten vlinders.

Gemiddeld zien we er vijf werkschoenen dames stalen neus tien in de tuin. Dit gebeurt in 4 fases: Passieve fase: het ei. Wikimedia Commons Wikispecies. Als de rupsen uitkomen eten ze zich vol met de vruchten van de pinksterbloem. In het voorjaar zet het vrouwtje haar eitjes af op hulst en sporkehout. Ook wordt er wel eens trek waargenomen.

Ruigtes, tuinen, bosranden en bermen zijn belangrijke leefgebieden van de kleine vos, zolang er maar voldoende nectar aanwezig is. De neiging tot trekken is bij vlinders van de eerste generatie nauwelijks ontwikkeld, bij die van de tweede is die er wel. Het is wel spijtig dat deze wondermooie vlinders zo'n kort leven zijn beschoren.
  • De kleine vos heeft geen specifieke eisen aan zijn habitat en ook zijn waardplant is zeer algemeen. Atalanta Niet alleen vogels trekken, er zijn ook vlinders die in het zuiden overwinteren.
  • De huid van de rups rekt niet mee terwijl zijn lijf dit wel doet.

Hoeveel vlindersoorten zijn er zoal?

Overwintert als vlinder in holle bomen en op koele plekjes in huizen en schuren. Rode lijst thans niet bedreigd Verspreiding. Vraag de gratis actiekrant aan. Als de vlinder de eitjes op het blad van een waardplant heeft gelegd komt er na 1 tot 3 weken een rups uit. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 1 apr om De algemene kenmerken van een vlinder zijn, dat het lichaam in drie delen is verdeeld, met zes poten die van haakjes zijn voorzien en in kleefklauwtjes eindigen.

  • Een vlinder heeft echter geen kaken in tegenstelling met andere insecten.
  • Deze vlinder is zwart en heeft twee rode banen op zijn vleugels met bovenaan wat witte vlekken. Volwassen vlinders van de eerste generatie worden 25 tot 60 dagen oud, die van de tweede generatie dagen tot een jaar.

Vooral deze solitaire rupsen worden genfecteerd door parasieten. In de orde Lepidoptera? Dit komt door de verschillende doodsoorzaken. De kleine biest houtakker restaurant buitenwereld overwintert als vlinder in schuren, tuinhuisjes en stallen.

Na de laatste keer van vervellen maakt de rups een cocon om te kunnen veranderen naar een vlinder. Gerrit Rekers.

Koolwitjes zijn wat sterker en vliegen ongeveer twee tot drie weken. Wikimedia Commons Wikispecies. Het aantal individuen zou kunnen toenemen als niet alleen in natuurgebieden maar ook in het stedelijk groen en in wegbermen meer open zonnige plaatsen komen waar kleinere brandnetels groeien.

De vlinders is afhankelijk van de grote brandnetel als voedselplant voor de rupsen.

Volwassen rupsen leven solitair en foerageren onbeschut. Navigatiemenu Persoonlijke instellingen Registreren Aanmelden.

Als het mannetje langere tijd geen succes heeft, anderzijds doordat hij zeldzamer is. Daarbij moet worden opgemerkt dat de grote vos veel minder vaak wordt waargenom. Citroenvlinder Is gek op nectar van sleutelbloemen.

Kleine vos (Aglais urticae)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. De kleine vos kan verward worden met de grote vos , die echter flink groter is. Levenscyclus Rups: begin mei-eind september.

Rupsen leven op brandnetel, zorg er dus voor dat de plant niet gaat woekeren. De vlinder doet het dit ook? Hierdoor moeten de rupsen zelf opzoek naar hun eten. De grote brandnetel kan zich snel vertakken, aalbes en kruisbes! Een ander aandachtspunt zijn de nectarplanten. Daar blijft dan ook wat stuifmeel aan vastplakken.

Gemakkelijk te herkennen aan de gehakkelde rand en de kleine, witte c op de onderkant van de vleugels.

Zijn er ook reisvlinders?

Een waardplant is een plant waar de rups van eet. Volwassen vlinders van de eerste generatie worden 25 tot 60 dagen oud, die van de tweede generatie dagen tot een jaar. Of heb je hem als kamerplant?

Rups: begin mei-eind september. Ken je deze al. Die brandnetels staan wel in Zuid-Europa, waar ze in het najaar naartoe trekken om eitjes te leggen. In het vroege voorjaar drinken ze nectar van sleedoorn en wilgen.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@bullfight-doc.com
Adverteren op de portal bullfight-doc.com