Gefeliciteerd in het twents


16.01.2021 Auteur: Aslıhan

Ok mooi. Twentse vertalingen van 'ergens geen kaas van gegeten hebben' in de diverse betekenissen die ik in het DLT kan vinden, zijn de volgende: - woar gen sjoegem van hebn - woar gen slag van hebn - woar gen preuve van hebn - wat nich in n slag hebn - woar niks gen benul van hebn - woar niks gen verstaand van hebn - woar gen kiek op hebn - woar gen graand van wetn - woar net zoovöl of wetn as de kat van n zöndag - woar nich of wetn Dat wordt dus: ik heb der gen sjoegem van, etc.

Ik kan het woord nergens vinden. Gerrit Klaassen Eanske - dinsdag 16 januari Coen Enschede, Nederland - Sat Dec 17 Wat nog ingewikkelder is. Goonsdag, den 16dn van de feberwaar oaver de vieftigdoezend trefweurde.

Als verstokte Apple-gebruiker kan ik helaas het lexicon niet downloaden, maar 't kan nou eenmaal niet alle dagen zondag zijn. Dit vind ik een toevalliger niet doordacht dubbel voordeel. Goaitsen, 't zut der merakels mooi oet. Cursief gezette delen van dialogen en verspreide woorden en uitdrukkingen. Bij voorbaat dank voor Uw antwoord. Dialexicon Twents Digitaal woordenboek - dialexicon home.

Nen vear int gat hej a wa mangs kreggen, gefeliciteerd in het twents, dat zol better we.

Die worden na aanklikken opnieuw ingevuld op het tabblad Zoeken. Periodieken Vindplaatsen Media audio enz.

Kaart_17 MIEN KAMMERÖADKE/MIJN VRIEND (TWENTS/NEDERLANDS).

Eantersn sprekt t Twents nog eegnwiezer oet as aandere Twentsn, dus dan we'j t wa! Een in maart gesigneerd exemplaar heeft een omslag met een eenvoudiger opdruk. Wei kan mie helpn? Dat zie ik namelijk niet in een Vriezenveens woordenboek. Dijkhuis vertaalt in zijn Twents Woordenboek editie met 'vlokkig aanhangsel aan weerskanten van de dooier'. Roman De bôvenmeester van Marie Koopmans.

Sommige media zijn ook op te roepen vanuit het menu 'Actuele media' op het grijze voorblad, met de lijsten 'Nieuw', 'Aanbevolen' en 'Favoriet'.

Brok Hengelo - zaterdag 8 september Ik zou graag een echt uitspraakwoordenboek van het Vriezenveens willen maken, gefeliciteerd in het twents. Eerder getoonde info is terug te halen via het violette de strook loosdrecht Sessie. Gebruik de hulpknop tweede knop linksboven met vraagteken voor meer toelichting bij dit tabblad.

Ik zou dus eerder zeggen: 't smit nog wat too', maar het gefeliciteerd in het twents wel heel fijn als je bepaalde woorden op kunt zoeken, maar dat is natuurlijk niet precies hetzelfde als 'het mes snijdt aan twee kanten'.

Nu kan ik al aardig wat verstaan, den krig kriet an n aarm. Dat is een proces dat zich al tientallen jaren voltrekt.

Gerelateerde producten

Deze worden na aanklikken opnieuw getoond. Wel slingert wieze van klootscheetn, woerbiej den aarm hupn en bas raakt , den krig kriet an n aarm.

Ben per toeval op deze pagina gekomen.

As t plat nich verleurn geet as wat leu der zik in verdeept, dan kon t nog s wat wrdn. Twentse Taalbank. Ze worden na aanklikken opnieuw getoond! Klik na een geslaagde zoekactie op een geel bijlageknopje in de lijst met zoekresultaten voor de gewenste media! Toen ik het Twents voor het eerst hoorde dacht ik wat is dit voor Koeterwaals, gefeliciteerd in het twents.

Twentse loverboys achter de tralies na uitbuiten kwetsbaar meisje

Alle weergaven op het tabblad Info worden hier gelogd. Da's un dik filseteern weerd. Moi, wat nen mooin site.

  • Beste Coen, Bijna iedereen heeft inmiddels wel in de gaten dat het gebruik van het Twents en alle andere oude streektalen sterk achteruitloopt en dat daar een sterk regionaal gekleurd Nederlands voor in de plaats komt.
  • De dobbelknop derde knop linksboven met kubus geeft een nieuwe lijst met één titelregel van een willekeurig gekozen tekst.
  • We komen uit Twente en hebben een eigen fijne taal!
  • Diet dietgerritsen www.

Zoeken: Eenvoudig Teksten uitgebreid Personen uitgebr. Ek weit nich ob ji min Platt iut Ost-Westfoalen in Dutschland. Maar wat heeft dit te maken met het samenstellen van een woordenboek waarin de Twentse taal wordt vastgelegd, gefeliciteerd in het twents. Ongetwijfeld gefeliciteerd in het twents er wel een beter Twents alternatief zijn voor 'het mes snijdt aan twee kanten', maar wie komt ermee 'vuur n droad'.

Wei kan mie helpn! Mooi dat Dialexicon Twents. Of kunnen we misschien een webinterface maken? Vuur Nederlaands-Tweants en um te zeen woar de weurde huis kopen in duitsland voor en nadelen oetdrukkingn vort komt ok oet Hoksebargn. Meer hierover is te vinden op bladzijde 10 van het boekje Klootscheterswedstried van G.

Voormalig UT-professor Fred van Houten (69) overleden

Beste Coen, Bijna iedereen heeft inmiddels wel in de gaten dat het gebruik van het Twents en alle andere oude streektalen sterk achteruitloopt en dat daar een sterk regionaal gekleurd Nederlands voor in de plaats komt.

Dat meugt ze nich. Beste Goaitsen, door "Verleuren Leef" ben ik op deze website terecht gekomen.

Kiekt mer s oonder t menu 'Info' van t program of op de webstie. Vuur Nederlaands-Tweants en um te zeen woar de weurde en oetdrukkingn vort komt ok oet Hoksebargn. Wat 'n biejzeunder mooi woordenbook en zo gebroeksvreandelijk.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@bullfight-doc.com
Adverteren op de portal bullfight-doc.com