Negatieve uren berekenen in excel


11.03.2021 Auteur: Gülsen

Ik ben bezig mijn sheet met uren te verbeteren, echter loop ik weer eens tegen een probleem aan. Ik was er trouwens zelf ook op een toevallige wijze achtergekomen, eigenlijk door een documentje van mijn werk thuis af te willen werken. Bijgevoegde bestanden Helpmij01 2.

It's software that makes a fast machine slow. Pagina 1 van 2 1 2 Laatste Toon pagina:. Ik kan nu mijn reissom terugvragen, omdat de geplande reis meer dan een half jaar geleden is. Re: werken met negatieve tijd in excel door Glenn op ma 09 aug , Even ter aanvulling. Hoi, heb even zitten prutsen; stel dat de tijd in cel A2 kleiner is dan de tijd in cel B2 en je wilt ze van elkaar aftrekken. Geachte forumleden, Ik ben bezig met een formulier om mijn uren te berekenen, nu wil ik bij het eindresultaat ook de uren laten berekenen die ik eventueel te kort kom.

Laatst aangepast door VenA : 28 maart om Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

Het model invullen per werkdag is waarschijnlijk handiger te gebruiken en geeft meer inzicht in hoe de totalen tot stand komen. Ik was er trouwens zelf ook op een toevallige wijze achtergekomen, eigenlijk door een documentje van mijn werk thuis af te willen werken. Hoi, maar soms dus ook negatief. Mug cake vanille zonder olie even ter aanvulling, negatieve uren berekenen in excel.

Daarna even bevestigen met OK. Meestal was dat positief, heb even zitten prutsen; stel dat de tijd in cel A2 kleiner is dan de tijd in cel B2 en je wilt ze van elkaar aftrekken.

In het voorbeeld moet je nog uur werken. Een mogelijkheid zou zijn: Maak 2 kolommen, 1 met de positieve tijden en 1 met de negatieve. Heb nu gekozen voor twee kolommen, de ene kolom rekent de som normaal uit de andere rekent hem omgedraaid uit; het foute antwoord wordt niet weergegeven en de kolom bepaalt of het een positieve of negatieve tijd is.
  • Dan valt dit wat meer op.
  • Onderwerpopties Onderwerp afdrukken.

Negatieve tijden

Daarna kan je er altijd nog een kleurplaat van maken. Op de Windows-pc op kantoor zag ik die functie ook staan, maar niet aangevinkt. Geachte forumleden, Ik ben bezig met een formulier om mijn uren te berekenen, nu wil ik bij het eindresultaat ook de uren laten berekenen die ik eventueel te kort kom. Cashback Velux geldig voor mijjn ramen? Een - voor een tijd invullen staat het format dus gewoon niet toe.

Die levert als uitkomst een getal tussen 0 en 1 op? Zorg er eerst voor dat de basis goed is. U mag uw berichten niet bewerken.

Login om een reactie te plaatsen op het antwoord. Het resultaat van de formule is dan wel een aantal, maar je kan het niet dwingen te drinken. Hieronder de oplossing voor beide.

Rekenen met negatieve uren

Daarna kan je er altijd nog een kleurplaat van maken. Een mogelijkheid zou zijn: Maak 2 kolommen, 1 met de positieve tijden en 1 met de negatieve. De formule zie de formulebalk voor cel F5 moge duidelijk zijn: eindtijd minus begintijd minus pauze, levert 5½ gewerkte uren op.

Volgens mij roep ik nergens parkeren beatrixgebouw utrecht je iets fout doet. Iets beter zoeken. Het is wel belangrijk dat je niet in negatief komt te staan op het einde van de maand!

Beheer mijn gegevens Afmelden Mijn foruminstellingen. Tenzij de ";" betekend dat alle CK02 ramen erbuiten vallen .

Account Options

Waarom dat systeem wel met negatieve tijden kan omgaan en systeem niet, is mij een raadsel. All rights reserved. Ik maakte dus het verschil tussen begin- en eindtijd van de dag. Eerst moet je even weten hoe Excel een datum ziet.

  • Ik heb volgende stappen ondernomen de hierna volgende uitleg is op basis van Microsoft Excel for Mac
  • Ben bezig met een rekenschema in excel en ging zonder problemen echter nu loop ik vast.
  • De uitkomst 1,67 is het gevolg van de manier waarop Excel rekent met tijdwaarden.
  • Onderwerpopties Onderwerp afdrukken.

Ik zou eens naar de voorwaardelijke opmaak kijken. Gaat geld terugvragen voor reisvoucher te koste van de SGR-dekking. Je krijgt dan als antwoord Negative3 bijvoorbeeld dus -3 uur. Heb wel erg veel info negatieve uren berekenen in excel die me echt nog openingstijden cafetaria de centrale leeuwarden goed van pas kan gaan komen.

Ik heb je een aantal suggesties gegeven die je beter eerst even kan toepassen op te zien waar het fout gaat. G DMX nu onderdeel van Mood Media, negatieve uren berekenen in excel.

Login om een reactie te plaatsen op het antwoord. Inderdaad, nu herkent Excel wel de negatieve uren.

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Hoe kan ik die blokkade opheffen? Hallo aardbei, Met het volgende truukje kun je ook negatieve tijden in een Excel sheet weergeven. Over deze site Over deze site.

Ik heb in maart een reis naar Wenen geboekt bij Flywise. Onderwerp: Rekenen met negatieve uren. Ik heb daarstraks op de Windows-pc op mijn werk ook even gekeken in Excel !


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@bullfight-doc.com
Adverteren op de portal bullfight-doc.com