Via foto locatie zoeken


14.01.2021 Auteur: Aslıhan

Een tijdje terug schreef ik al een artikel over metadata waarin ik bepaalde websites en diensten zoals Facebook, Instagram, WordPress, Gmail en Outlook heb getest om te kijken hoe zij destijds omgingen met metadata. De eerste is maken van een screenshot van het beeld dat je wilt controleren.

Wil je geen enkele factcheck van ons missen? Zowel bij Google Maps als bij Google Streetview is het ook aan te raden om de oudere beelden te vergelijken met de nieuwere. Zeker als reisfotograaf of wanneer je op vakantie bent. Met onderstaande foto testen we of InVID ons inderdaad de metadata geeft waar we naar op zoek zijn. Ook als je geen camera maar je smartphone gebruikt, kun je GPS coördinaten op een simpele manier uitlezen.

Meld je dan aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van Nieuwscheckers. Laat een reactie achter Annuleren.

Schakel Locatiegegevens van foto's verbergen in. Nieuwe inspiratie krijgen Wil je geen enkele factcheck van ons missen. De bedoeling is om via foto locatie zoeken spoor van een bepaalde foto terug te vinden van vr het moment van het nieuwsfeit. Waarom kunnen metadata handig zijn.

  • Maar als je een foto mailt, blijven de EXIF-data erin.
  • Zo achterhaal je dat met InVID.

Een recent voorbeeld is de foto van twee lachende mannen voor de brandende Notre Dame. De tool zit bovendien gekoppeld aan Google Maps, waardoor je kan doorklikken naar de kaart en eventueel naar Google Streetview.

Waar is die foto gemaakt? Ook twee keer vanaf de bovenkant van je scherm verticaal naar beneden swipen zou voldoende moeten zijn om de locatie optie weer te geven. Ze stellen je in staat om bijvoorbeeld het exacte tijdstip te laten zien waarop een foto gemaakt is.

De mooiste foto's vind je natuurlijk hier, via foto locatie zoeken, maar ook op Instagram. Belangrijk om te weten is dat je niet altijd zo makkelijk achterhaalt waar een foto is gemaakt. Via Photoshop kun je ook je foto opslaan zonder metagegevens. De meeste social media platformen verwijderen automatisch alle metadata dus ook GPS coordinaten uit je foto. Waarom kunnen metadata handig zijn.

Een foto met een locatie delen

Zijn deze aanwezig, of juist niet? Waar is die foto gemaakt? De mooiste foto's vind je natuurlijk hier, maar ook op Instagram. Google Earth Help geeft meer informatie.

In de eerste plaats kan het handig zijn om de metadata van een foto te achterhalen. Zo achterhaal je dat met InVID. Google Foto's kan een schatting maken van de locatie op basis van informatie zoals je locatiegeschiedenis van Google of herkenningspunten die op je foto zijn gevonden? Je voegt een locatie toe. Nieuwe inspiratie krijgen In de Foto's-app kunnen alleen geschatte locaties worden verwijderd, via foto locatie zoeken.

GPS – alles over locatiegegevens in je foto’s

Gemaakte foto's vinden in het zichtbare gebied van de kaart: Scroll door het raster of tik op de heatmap. Combineer daarom verschillende technieken en wees creatief. Verder moet degene die de foto heeft gemaakt de locatiefunctie hebben ingeschakeld.

Google Foto's Helpforum Engels Forum. Door bepaalde zoekmachines te gebruiken kun je toch al een heel eind ver komen! Privacybeleid Algemene gebruiksvoorwaarden Feedback verzenden. Daarom is het aan te raden om te foto of de video rechtstreeks op te zoeken, mooie tekst kerstmis via Google.

De tweede manier is door een tool of plugin te gebruiken die de thumbnails of voorvertoningen van de video in kwestie aan je doorspeelt. De meeste social media platformen verwijderen automatisch alle metadata dus ook GPS coordinaten uit je foto, via foto locatie zoeken.

Het kan bijvoorbeeld via foto locatie zoeken dat er in het filmpje iemand een andere taal spreekt dan logisch zou zijn bij het nieuwsfeit, wat een aanwijzing kan zijn dat de video misschien ergens anders is opgenomen.

De resultaten

Meer informatie over hoe je de locatie-instellingen wijzigt op je apparaat. Zo kun je zien of de omgeving strookt met het beeld. Zelfs als je de locaties van je foto's voor mensen verbergt, kunnen ze de locatie misschien raden op basis van herkenningspunten in je foto. Tik op de kaart in het gedeelte met informatie over een foto.

Feedback verzenden over In de Foto's-app kunnen alleen geschatte locaties worden verwijderd. Als je manueel screenshots gaat nemen van een willekeurig frame in de video, via foto locatie zoeken, dan is de kans kleiner blauwe dag lyrics genius je de bron van de video zal vinden.

Ook als je geen camera maar je smartphone gebruikt, kun je GPS cordinaten op een simpele manier uitlezen.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@bullfight-doc.com
Adverteren op de portal bullfight-doc.com