Hoe maak je zeep recept


22.02.2021 Auteur: Hayley

Ik heb een paar aanvullingen: Omdat ik geen zin had om kokosolie te halen, heb ik het met enkel olijfolie gedaan. Waarom zou je nog maanden wachten?

Comments 8.

Met vriendelijke groet, Thijske. Hallo Marley, wat vervelend dat het verzepingproces niet op gang kwam. Wel de koude methode anders blijft er niks van de mooie eigenschappen over van die prachtige laurierbes olie. Er is blijkbaar wel vraag naar, dus wie weet volgt er een artikel waar we ingaan op de verhoudingen bij het maken van zeep. Beetje een technisch verhaal misschien maar het komt er op neer dat de binnenlaag van je pan oplost voor een klein deel en dit komt dan ook in je zeep.

Next post » Luchtige Bounty cake.

Nogmaals: lees jezelf goed in voordat je aan de slag gaat. Dit heet trace. Het gaat hier om korrels die bij contact met water een zeer sterke oplossing loog maken, veel sterker dan in een normaal schoonmaakmiddel.

Of ook de kokosolie. Het snijden.

Laat het niet te heet worden om schuimen te voorkomen. Het is scheikunde, eigenlijk heel interessant. Alvast bedankt.

Stap 2 – Benodigdheden klaar zetten

Hoi hoi! Na meer dan een uur t tussen 70 en 90 graden gehouden te hebben, maar af laten koelen en de rest van de producten erbij gedaan. Ik heb ze in een siliconenvormpje gegoten. Of gebruik ik best een mengeling? Alvast Bedankt. Hoi Roos, dat kan maar elke olie heeft een ander verzepingsreactie en daardoor een andere ratio natronloog nodig.

  • Zelf zeep maken is ontzettend leuk en helemaal niet moeilijk!
  • Deze stempels zijn trouwens van de Action. Hoeveel is natuurlijk afhankelijk van de vormpjes.

We gaan nu dus voor de basiszeep. Voorzichtig sla ik het dekbed terug en sta ik zachtjes op uit bed, proberend hoe maak je zeep recept manlief niet wakker te maken. En niet geheel onbelangrijk: ze hebben een goede zeepcalculator.

Dan gaan wij aan de slag met een handmixer?

De meest gelezen berichten vandaag

Haal de olie van het vuur en giet de natronloog langzaam, terwijl je roert, in het pannetje. Dat kan toch nooit gezond zijn voor je huid? Volg dan dezelfde stappen als voor methode 1.

Omdat de zeep erg snel hard wordt en je dus snel te werk moet. Lichaam   En hieronder vind je het recept voor een laurierolie-olijfzeep. Carmen Verheijen maart 6, at PM Beantwoorden. Het is een heel oude chemische samenstelling die onder andere al geruime tijd gebruikt wordt voor het maken van zeep.

Wat wil je weten?

In shampoo ook bijvoorbeeld. Groetjes Claudia. Tanja juni 30, at PM Beantwoorden. Als je een mooie compacte zeep wil met gladde zijkanten, werkt het in mijn ervaring erg goed om de mal nét een beetje te vol te doen, bakpapier erop en dan een plankje met wat gewicht erop.

Het moet minstens 99 procent natrium hydroxide bevatten. Maar wanneer de zeep lang genoeg verhit is geweest kun je hier gewoon met je handen aankomen. Meet de temperatuur van de loog en van de vetten. Ja, nietwaar, hoe maak je zeep recept. Kan ik bij jullie ook mijn eigen zeep laten maken. Natuurlijke zeep maken. Let er op robert ten brink kinderen er geen kinderen of huisdieren in de buurt zijn tijdens het maken van natronloog.

Goedendag, Dank je wel voor de informatie.

Stap 1 – Veilig werken

Deze blog is geen handleiding voor het maken van zeep! Ik ben hem nu voor het eerst aan het gebruiken en hij is fantastisch. Gezicht   Zelf zeep maken: tips vooraf Voordat je begint met zelf zeep maken moet je deze dingen weten: Zelf zeep maken is een scheikundig proces, dus behandel het ook zo.

Vaak probeer ik nog een andere olie erbij te gebruiken, zoals Cocoseilanden of amandelolie! Ik heb wel een aanvulling op jullie chemische uitleg, want die kan nog wel iets beter. Daarom bedank ik maar vast, hoe maak je zeep recept. Nogmaals: lees jezelf goed in voordat je aan de slag gaat.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@bullfight-doc.com
Adverteren op de portal bullfight-doc.com