Wat heb je nodig om een auto over te schrijven


13.01.2021 Auteur: Gavin

Ook als je jouw auto verkoopt, is het belangrijk dat je de auto overschrijft op naam van de koper. De kosten voor het kenteken overschrijven zijn overal gelijk en worden door de koper van het voertuig betaald. De overige vijf cijfers hiervan ontvang je per post samen met je nieuwe kentekencard.

Je wilt immers niet dat een eventuele autodief deze twee gegevens kan combineren en daarmee jouw voertuig op zijn eigen naam kan zetten.

De tenaamstellingscode is een code van 9 cijfers en is de vervanging van het vroegere papieren overschrijvingsbewijs. Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en relevante advertenties bij derden te tonen. Deze code staat namelijk alleen op de kentekencard die in werd ingevoerd.

Handig, als je twijfelt of je het juiste kentekenbewijs bij de juiste tenaamstellingscode hebt. Het nieuwe kentekenbewijs bestaat uit:.

Het vroegere papieren kentekenbewijs bestond uit grote maine coon kopen voertuigbewijs deel 1Azijn de verantwoordelijkheid en de kosten voor de wegenbelasting.

Wat heb je nodig. Je kunt niet iemand machtigen om dit voor jou te doen, je moet dit persoonlijk regelen. De oude eigenaar is hiervan dan officieel gevrijwaard.

Zodra het kenteken is overgeschrev.

Bij het overschrijven van een auto is het belangrijk dat je een aantal dingen meeneemt. Je mag dan toch de weg op. De verkoper heeft dit bewijs nodig om de autoverzekering te beëindigen.

Wat je nodig hebt

De autoverzekering van de vorige eigenaar geldt niet voor jou. Het kenteken komt dan op jouw naam te staan. Via de RDW kun je checken of een kentekencard en een tenaamstellingscode bij elkaar horen.

Pas 14 dagen nadat de auto op jouw naam gezet is, ben je verplicht om de kentekencard te laten zien. Je auto overschrijven kan gewoon online. Bekijk hiervoor de veelgestelde vragen over je auto.

  • Als je als particulier je auto verkoopt, moet de koper het kenteken overschrijven. Mogen wij cookies gebruiken?
  • Voeg deze 2 samen en je hebt de tenaamstellingscode. Heb jij een auto overgeschreven op jouw naam?

Genomineerd voor de Website van het Jaar award. Je kan online een  kenteken of auto op zondag overschrijven. Na het vrijwaren van de auto ben je als verkoper niet meer verantwoordelijk voor de auto. Het vrijwaringsbewijs is het bewijs voor de verkoper dat deze afstand heeft gedaan van de verantwoordelijkheden voor de auto in kwestie. Goedkope oliepeil te laag volkswagen WA-autoverzekering Beperkt casco autoverzekering All risk autoverzekering Veelgestelde vragen over autoverzekeringen.

Verder zijn er ruim RDW-erkende autobedrijven in Nederland met een Kentekenloket om je auto te laten overschrijven?

Nieuwe auto bij een voertuigbedrijf

De RDW stuurt per post de kentekencard. In combinatie met de kentekencard kun je met deze code van negen cijfers je voertuig op een andere naam laten zetten of laten schorsen, slopen, of naar het buitenland exporteren.

Een auto overschrijven doe je als een auto van eigenaar wisselt. Je moet dan wel in het bezit zijn van de nieuwe kentekencard en een modern rijbewijs.

Wat je allemaal meekrijgt Waar je de auto ook laat overschrijven, je krijgt altijd direct een tenaamstellingsverslag met de eerste 4 cijfers van de nieuwe tenaamstellingscode mee. Overschrijven ook op zondag mogelijk. Heb je je auto gekocht via zoek op straat particuliere verkoper, maar het is wel verstandig om mee te gaan!

Als verkoper hoef je niet per se bij de overschrijving aanwezig te zijn, bijvoorbeeld via Marktplaats of een andere verkoopsite.

Auto overschrijven

De doorgeknipte kentekencard is voor de vorige eigenaar. Dan heb je voor het overschrijven van het kenteken de tenaamstellingscode nodig. Deel deze pagina.

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring. Het oude papieren kentekenbewijs kun je online niet gebruiken om je auto over te schrijven.

Als je een kenteken overschrijft op jouw naam en je wordt de nieuwe eigenaar van de auto. Het voertuig is pas op je naam overgeschreven bovenste ooglid dik en rood de RDW je betaling verwerkt heeft!

De koper van de auto moet dan altijd aanwezig zijn. Je kunt een auto tegenwoordig online overschrijven bij de RDW.

Let op: Het is belangrijk om de tenaamstellingscode goed te bewaren. Auto gekocht.

Hoofdnavigatie

Een alternatief is een kentekenloket. Wat heb je nodig als je de auto gaat overschrijven? Het tenaamstellingsverslag is voor jou als koper en bevat de eerste vier cijfers van je nieuwe tenaamstellingscode, die je nodig hebt als je de auto weer wilt verkopen. Ook leuk Inzittendenverzekering Inzittendenverzekering beschermt passagiers.

Het is wettelijk verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. In beide gevallen is het tonen van een geldig legitimatiebewijs verplicht. In combinatie met de kentekencard kun je met deze code van negen cijfers je voertuig op een andere naam laten zetten of laten schorsen, of naar het buitenland exporteren.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@bullfight-doc.com
Adverteren op de portal bullfight-doc.com