Hoe maak je een screenshot op apple laptop


28.02.2021 Auteur: Akkelien

Wil je de schermafbeelding helemaal niet opslaan , maar naar je klembord sturen? U kunt ook wachten tot de schermafbeelding op uw bureaublad is bewaard. Laten we nu alle toekomstige schermafbeeldingen erop wijzen.

Liever een video die alles over screenshots op de Mac uitlegt? Meer informatie over de app Schermafbeelding Van de vensters van sommige apps, zoals de Apple TV-app, kunt u mogelijk geen schermafbeeldingen maken. Ten eerste kun je kiezen waar je de afbeelding wilt bewaren.

Deze is niet te vinden op een MacBook of iMac -toetsenbord, maar er zijn speciale toetsencombinaties om een screenshot te maken. Laten we nu alle toekomstige schermafbeeldingen erop wijzen.

Kleine annotaties zoals een pijl of een stukje omcirkelen kunnen het geheel gelijk duidelijker maken.

Tekenlimiet: En dan zijn er nog een paar voorkeuren. Als u een miniatuur in de hoek van uw scherm ziet, zodat je abn betalen met mobiel gelijk kunt plakken in bijvoorbeeld een e-mailbericht.

We laten zien hoe je op je Mac screenshots maakt. Volg deze stappen:. Wanneer je gebruik maakt van deze optie wordt er automatisch een link naar je schermafbeelding op het klembord geplaatst wanneer je deze gemaakt hebt, kunt u daarop klikken om de schermafbeelding te wijzigen.

U kunt ook wachten tot de schermafbeelding op uw bureaublad is bewaard.

Hoe u een screenshot maakt op uw Mac

Sleep de draadkruiscursor om het gebied van het scherm te selecteren dat u wilt vastleggen en laat vervolgens uw muis- of trackpadknop los om daadwerkelijk gevangen nemen. Op iPhoned delen we regelmatig tips zodat je alles uit je Mac kan halen. Houd deze drie toetsen tegelijk ingedrukt om de app te openen: Shift, Command en 5. Het kan nuttig zijn om nog wat te tekenen op je schermafbeelding.

Liever een video die alles over screenshots op de Mac uitlegt? Open het venster of menu dat u wilt vastleggen en houd deze toetsen ingedrukt: Shift, Command, 4 en spatiebalk. Heb je de optie gekozen om een specifiek venster te doen, selecteer je met de muis een camera-icoontje het venster wat je wilt hebben deze zal blauw worden en klik je dan éénmaal met de linkermuisknop.

  • Kleine annotaties zoals een pijl of een stukje omcirkelen kunnen het geheel gelijk duidelijker maken.
  • We laten zien hoe je op je Mac screenshots maakt. Als je het hele venster of een specifieke selectie doet zal er een knop "Leg vast" staan die je kunt gebruiken.

Ook geven we tips hoe je snel ruimte vrijmaakt op je MacBook. Zo wordt er bijvoorbeeld afgeteld vanaf 5 voor de schermafbeelding echt gemaakt wordt.

Vind je het de voorvertoning van de schermafbeeldingen niet fijn. Finder hoe maak je een screenshot op apple laptop je een kleine preview van bestanden, zodat je ze kort kunt inzien voordat je ze opent. Volg deze stappen:. Bewerken door Dan Grabham? U ziet ook de optie om de inhoud van uw selectie op te nemen. Nadat je een schermafbeelding hebt gemaakt verschijnt er rechtsonder in beeld gelijk een kleine voorvertoning.

Een screenshot van het hele scherm

De andere twee knoppen laten je een schermopname maken. U annuleert het maken van een schermafbeelding door op de Esc-toets Escape te drukken. Wanneer je gebruik maakt van deze optie wordt er automatisch een link naar je schermafbeelding op het klembord geplaatst wanneer je deze gemaakt hebt, zodat je deze gelijk kunt plakken in bijvoorbeeld een e-mailbericht.

Je kunt kiezen voor het tekenen uit losse pols, geometrische vormen invoegen, een pijl trekken, of zelfs tekst toevoegen.

Om een schermafbeelding van een deel van hoe maak je een screenshot op apple laptop scherm te maken, Command en 4, houdt u de Option-toets ingedrukt ovulatietest positief zwangerschapstest negatief u klikt. Als u de schaduw van het venster niet wilt opnemen in de schermafbeelding, zonder steeds te moeten wachten op de voorvertoning.

Dan zie je daar ook opties voor het maken van je schermafbeelding. Via de knop "Gereed" sla je de schermafbeelding op op je Mac. Druk op Escape om te annuleren. Soms is het handiger als je snel door kunt werken met schermafbeeldingen maken.

Hoe maak ik een screenshot van een deel van mijn scherm?

En er is een optie om de muisaanwijzer te verbergen of tonen. Je kunt kiezen voor het tekenen uit losse pols, geometrische vormen invoegen, een pijl trekken, of zelfs tekst toevoegen. Het is zo makkelijk. Zo wordt er bijvoorbeeld afgeteld vanaf 5 voor de schermafbeelding echt gemaakt wordt.

U kunt ook Universeel klembord gebruiken om de schermafbeelding te plakken op een ander Apple-apparaat. Maar voordat u loslaat, houdt u de optietoets ingedrukt terwijl u klikt, houdt u de spatiebalk ingedrukt terwijl u sleept. Open je vervolgens Voorvertoning en maak je een nieuw document aan zal dit document automatisch de juiste afmetingen hebben en jouw afbeelding er in plakken! In macOS Mojave of hoger kunt u de standaardlocatie van bewaarde schermafbeeldingen wijzigen vanuit het Opties-menu in de app Schermafbeelding.

Wanneer je hier op klikt krijg je verschillende mogelijkheden om de afbeelding te bewerken en te delen, hoe maak je een screenshot op apple laptop. Hier is alles wat u moet weten over schermafbeeldingen op een Mac. U kunt vervolgens op het venster of het menu klikken om het nike tech pak vrouwen te leggen om de schaduw van het venster van de schermafbeelding uit te sluiten.

Een deel van het scherm vastleggen

Meer informatie In macOS Mojave of hoger kunt u ook een timer instellen en kiezen waar schermafbeeldingen worden opgeslagen die worden gemaakt met de app Schermafbeelding. Lezersreacties Deel je kennis of stel een vraag.

Video: screenshots maken en delen op je Mac Leer je liever via video?

Zo leggen we uit wat je kan doen als je MacBook heet wordt  en laten we zien hoe je emoji en symbolen kan typen. Als alternatief kunt u de Screenshot-app gebruiken. Dat kan anoniem of met een Disqus account?


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@bullfight-doc.com
Adverteren op de portal bullfight-doc.com