Struik met witte bloemen en rode bessen


12.01.2021 Auteur: Belal

In het arboretum heb ik er 3 bij mekaar gezet. Drachtplant voor mei juni. You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.

Stam lijkt wel wat op de spiegelkers Prunus serrula. Een in Duitsland ontdekte plant. Schat de hoogte na 25 jaar op m. Dat maakt het voor vogels ook ideale struiken om in te nesten. Geeft in het najaar ook rode vruchten.

De bloei knop begint lichtrood maar verbloeid naar wit. Gezonde sierappel welke ik van een Belgische collega heb gekregen. Bel ons. Een beetje als bij een kersenboom. Soort uit Japan en Korea? Weinig stekelige en zeer rijk besdragende soort met grote oranjerode bessen die de vogels aantrekken.

Het eerste voorjaarsblad heeft een mooi brons kleurige schijn, zomers groen maar dan in de herfst weer prachtig verkleurend. Zomers is het vrij grote blad donker groen en in de herfst verkleurend naar geel oranje rood. De kleur, vorm, smaak en grootte van de vruchten verschillen tussen de van zaad gekweekte planten. De peervormige doosvruchten zijn enkelvoudig. Heb dit nog niet eerder gezien en verwacht er wel wat van.

Deze heester is een echte aanwinst voor de tuin. Opgaand groeiende vuurdoorn die bijzonder rijk bloeit rond mei-juni. De Ned. Matig hoge boom van m hoog met een smal-eivormige kroon.

Olijfwilg Elaeagnus Ebbingei Deze heester is dan wellicht niet zo dicht en compact als andere soorten, toch blijft hij netjes het hele jaar groen. Zoals de naam al struik met witte bloemen en rode bessen vermoeden is dit een kruising uit oost Europa tussen de Sorbus aucuparia en de Crataegus sanguinea.

Bloeit met witte bloemen in mei. Gaultheria shallon wordt tot ongeveer 60 80 cm hoog.

Onderwerp: "Planten en struiken met mooie bessen in de herfst."

Waar de andere jonge planten paar jaar terug bij een zeer late bijna strenge nachtvorst schade hadden kwam deze zeer goed terug. Vermeerdering verboden want deze is beschermd. Deze kornoelje heeft een opgaande groeiwijze en kan gemakkelijk een klein boompje vormen van 5 - 7 m wanneer men niet terug snoeit.

Om tuinvogels te helpen kun je natuurlijk vetbollen ophangen, het blad en de verzorging. Deze hulst kan dus toegepast worden als hoge haag! Klantbeoordeling 8. Is bij zachte winters half wintergroen en toch goed winterhard. De lederboom komt van nature voor op droge rotsachtige hellingen van oostelijk Noord-Amerika en Mexico.

Ruime keuze: groenblijvende struik met witte bloemen

Zeer waardevolle, uit Duitsland afkomstige dwergvorm met een langzame meest horizontale groei. Bladeren: groot, geveerd, blauwachtig groen, met blaadjes, in de herfst purperrood. Gele vruchten. Na de bloei verschijnen kleine rode besjes die later zwart worden.

Op oudere leeftijd ook mooie nabloei aan het eind van de zomer. Ook best een aardige herfstkleur. De bloemknoppen hebben ook een opvallende sierwaarde. De plant is aromatisch in alle delen! Zeer karakteristiek zijn de in etages geplaatste zijtakken. Deze mooie lijsterbes met zijn frisgroene blad kan uitgroeien tot een grote struik of kleine boom.

Deze struik is ook zeer geschikt als haagplant.

Selectie van andere planten die ook bessen dragen:

Een afgeknipte tak met bloemen doet het ook goed in de vaas. Klein boompje of struik. Dodong de juiste keus.

De groei is smal opgaand tot ongeveer 5 m. Jonge blad lichtbruin tot bruingroen. Deze behulst is een piramidaal opgaand groeiende smalle struik met donkergroen blad.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@bullfight-doc.com
Adverteren op de portal bullfight-doc.com