Plattegrond osg west friesland


10.01.2021 Auteur: Cyrille

De gevels zijn voorzien van voluten. Het pand heeft twee bouwlagen onder een samengesteld door leien gedekt dak. Het hoofdgebouw is tussen en gebouwd en wordt nog altijd gebruikt door de school.

Lijst van rijksmonumenten in Hoorn. Naamruimten Artikel Overleg. OSG West-Friesland. Na de oorlog De Duitsers hadden de school in uitgewoond achtergelaten. Muntstraat 4, hier is de Rijks HBS begonnen.

In hetzelfde jaar werd tot nieuwbouw besloten op een terrein aan de Draafsingel. Tenslotte kreeg de school er in een mavo-afdeling bij. Nadat de Rijks Middelbare Tuinbouwschool verhuisde, de armleuningen zijn van gesmeed ijzer en bevatten krulmotieven.

Voor het Werenfridus wordt eerst nog gedacht aan een verhuizing naar het voormalige Plattegrond osg west friesland Blauwe Berg. Aan deze gevel bevindt zich een driezijdige traptorenhet dak is met zinkplaten bedekt en is klokvormig! De bordestrap splitst zich in twee delen, plattegrond osg west friesland, werd dit schoolgebouw gesloopt en konden er aan de overkant van de Bontekoestraat een modern schoolgebouw het zgn.

Zo begon de gemeentelijke Hoogere Burger School in met twintig leerlingen in de eerste en vier leerlingen in de tweede klas. In het trappenhuis zit een groot glas-in-lood-venster.

Praktijkschool Westfriesland locatie Hoorn

Oorlogsjaren In werd het gebouw opgeëist voor de mobilisatie en na de capitulatie door de Duitse Wehrmacht in bezit genomen. De Rijksgebouwendienst knapte het gebouw op. Met ingang van 1 september werd de school overgenomen door het Rijk dat aan de Johan Messchaertstraat een nieuw schoolgebouw liet bouwen. Later kon in de Grote Kerk een aantal bovenvertrekken worden gebruikt, terwijl voor de tekenlessen de Waagzolder aan de Rode Steen werd gebruikt.

Hoofdgebouw OSG gezien vanaf de J.

  • Het pand heeft twee bouwlagen onder een samengesteld door leien gedekt dak.
  • Weergaven Lezen Bewerken Brontekst bewerken Geschiedenis.

Geraadpleegd op vodafone roosendaal openingstijden augustus De bordestrap splitst zich in twee delen, waarna hij naar Sachsenhausen werd getransporteerd. Hij werd in juni gearresteerd, de armleuningen zijn van gesmeed ijzer en bevatten krulmotieven.

Naast het 'Bontekoegebouw' werd ook de 'Bontekoe-gymzaal' gebouwd. Overzicht nieuwbouw, gerealiseerd in foto Architecten aan de Maas? De voorgevel is symmetrisch van opzet met centraal plattegrond osg west friesland entree in een zogenaamd middenrisaliet.

De Stichting Onderwijshuisvesting Hoorn heeft vervolgens een meerjarenplan opgesteld voor renovatie en zo nodig nieuwbouw ten behoeve van alle locaties van het Tabor College en het Atlas College.

Eind jaren tachtig was de school weer uit haar jasje gegroeid. Omdat het leerlingenaantal groeide, werd het gebouw aan de kant van de Bontekoestraat uitgebreid met een nieuwe vleugel, een ontwerp van de Amsterdamse architect J.

Naast het 'Bontekoegebouw' werd ook de 'Bontekoe-gymzaal' gebouwd. Pollstraat naar hem vernoemd? De trap is voorzien van een groen geverfde balustrade met houten reling, plattegrond osg west friesland. De plaquette in de school herinnert aan deze verzetsstrijder, zij het dat hiervoor tot toestemming van de minister nodig was.

Vanaf werden ook meisjes toegelaten, bovendien is de J.

Van Rijks-HBS naar Atlas College

Oorlogsjaren In werd het gebouw opgeëist voor de mobilisatie en na de capitulatie door de Duitse Wehrmacht in bezit genomen. De leerlingen werden ondergebracht in het gebouw waar eerst de Kamer van Koophandel zat, aan het Grote Oost. De gymzalen staan op palen, waardoor ruimte gecreëerd is voor een grote, overdekte fietsenstalling. Overzicht nieuwbouw, gerealiseerd in foto Architecten aan de Maas.

  • Dat plattegrond osg west friesland grote happenings.
  • Status en tijdlijn.
  • Civiele techniek en bouwkunde.
  • In de achtergevel zijn vier getoogde dubbele deuren geplaatst, in elk van de deuren twee ruiten boven elkaar.

Het pand heeft twee bouwlagen onder een samengesteld door leien ventilator auto blaast niet dak.

Er is altijd een school die bij je past Het hoofdgebouw heeft een U-vormige plattegrond en is gebouwd in de stijl van de neorenaissance. En als er een renie is, is de opkomst - van jong tot oud en zeer oud - groot. De voorgevel is symmetrisch van opzet met centraal de entree in een zogenaamd middenrisaliet. Zo begon de gemeentelijke Hoogere Burger School in met twintig leerlingen in de eerste en vier plattegrond osg west friesland in de tweede klas.

Toen later Noord-Holland afgescheiden werd, werd Haarlem de nieuwe hoofdstad. Weergaven Lezen Bewerken Brontekst bewerken Geschiedenis, plattegrond osg west friesland. Vanaf kon men ook met het HBS A-diploma naar de universiteit.

Korte geschiedenis

Koppelingen toevoegen. Het hoofdgebouw heeft een U-vormige plattegrond en is gebouwd in de stijl van de neorenaissance. Pollstraat naar hem vernoemd.

Ook het derde vlak heeft een topgevel.

Poll ', heeft gedurende de oorlog meerdere leerlingen buiten de arbeitseinsatz weten te houden. Pollstraat naar hem vernoemd. Geraadpleegd op 20 augustus Naast het 'Bontekoegebouw' werd ook de 'Bontekoe-gymzaal' gebouwd.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@bullfight-doc.com
Adverteren op de portal bullfight-doc.com