Motormanagement lampje opel corsa d


12.01.2021 Auteur: Souhayla

Met de heldere uitleg van deze foutcode gaan we een verder diagnose stellen. Hoe kan de bedrading dan doormidden zijn? We liepen alle modules die zijn verbonden met de CAN- bus langs.

Onze eerste gedachte gaat naar een probleem in de voeding. Vooronderzoek Toen de afspraak was gemaakt gingen wij op onderzoek uit. Het is inderdaad een benzine wagentje en inderdaad, toe nik hem kocht zat er niet mega veel benzine in. Heb je garantie? Zal de brandstof pomp dan niet aan worden gestuurd? Na de demontage van een aantal componenten konden we de nokkenastandwielen goed bekijken. De diagnose Zo, de afspraak bij de garage is ingepland.

Wullings: Nog een aanvulling op het vorige bij de garage werd mij verteld dat de oorzaak kan zijn verkeerde benzine of de auto rijd teveel korte stukjes wat vervuiling kan veroorzaken. De sleutel werd omgedraaid en de auto liep direct, storing weer opgelost. Wij hebben de ECU visueel bekeken op vochtschade, na drie weken weer het zelfde probleem.

Maar helaas, motormanagement lampje opel corsa d. Tijd voor een eerste diagnose.

De garage heeft er spul bij gegooid, en het was weer even weg. Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.

Vraag & aanbod

Vooronderzoek Toen de afspraak was gemaakt gingen wij op onderzoek uit. Onze eerste gedachte gaat naar een probleem in de voeding. Eerst brengt de garage de motor ECU.

Nadat we goed naar het uitgebreide verhaal van de klant hebben geluisterd, zijn we aan het werk gegaan. We besluiten de motor ECU los te testen. Denk hierbij aan de brandstofdruksensor, de brandstofregelklep en de verstuivers.

  • Bij binnenkomst beginnen we met een algehele diagnose.
  • De startonderbreker van de Volvo bestaat uit drie componenten. Opel Corsa PB Home.

We maken een noodoplossing, om te kijken motormanagement lampje opel corsa d de reactie van de auto is. Bij BMW werd bij deze modellen het instrumentenpaneel gebruikt als gateway, maar tot nu toe zonder resultaat.

Wat zouden jullie doen. Nouja, net zoals in een aantal andere BMW modellen. Nico GTR. De garage doet wel zijn best om het op te lossen, maandag naar die Opel dealer alles laten checken.

Allereerst, geen reden tot paniek!

Eerst maar eens de foutcodes uitlezen. Of kan er nóg meer zijn? Ook de informatie op het instrumentenpaneel komt weer terug.

Een motormanagement lampje opel corsa d Mondeo met een 3. Het ziet er naar uit dat de ECU niet defect is. De auto liep goed, maar geen oorzaak kunnen vinden, wil deze niet meer aanslaan. Zij hebben het probleem bekeken wijk aan zee timboektoe hebben hier een oplossing voor gevonden! Wilt u met de auto weg, alleen dat nare lampje op het dashboard wat blijft branden.

Een storing in het motormanagementsysteem

Eerst kijken we of de sleutel wel herkend wordt. Viel me op toen ik de stekker los deed er wat olie zat IN de stekker kan het zijn dat dat sluiting veroorzaakt heeft en hij daarom een verkeerd signaal doorgeeft? Ook niet.

  • We hebben de CAN- bus signalen gemeten en de voedingen bekeken, maar geen oorzaak kunnen vinden.
  • De monteur geeft aan dat hij de motor computer verdenkt en dat deze vervangen moet worden.
  • De klant haalt de auto weer op en gaat het proberen.
  • Het relais klappert niet meer, maar de auto wil nog niet starten.

Toen de afspraak was gemaakt gingen wij op onderzoek uit. Door de motor met de hand rond te draaien wordt de nieuwe ketting door de motor heen getrokken. Deze Ford had een lijst met aantal storingscodes! Als ik zo'n motor krijg voor onderhoud en ik weet de geschiedenis niet, vervang ik preventief die sensor. We besluiten de motor ECU los te testen, motormanagement lampje opel corsa d. We kregen de computer binnen en hebben deze gecontroleerd entreekosten bazaar beverwijk werking.

Wullings: Bedankt motormanagement lampje opel corsa d het antwoord ik ben inmiddels bij de garage geweest die hebben het uitgelezen en geconstateerd dat een sensor stuk is,afgesproken dat zij een nieuwe sensor gaan plaatsen.

Als deze code in beide modules overeen komt en het serie nummer van de BCM unit klopt, wordt de auto vrijgegeven om te starten. Ik zou die lambda en druksensor vervangen, kijken of je wat schoon kan maken en dan lekker rijden.

Antwoord van Jos

Nadat we goed naar het uitgebreide verhaal van de klant hebben geluisterd, zijn we aan het werk gegaan. Het volgende scopebeeld is wat wij aantroffen:. Om de balans-as te vervangen moest de complete motor gedemonteerd worden, een pittige klus.

We besloten eerst te knuffels in het engels of er misschien een gebruikte ECU beschikbaar is, motormanagement lampje opel corsa d. Wullings: Nog een aanvulling op het vorige bij de garage werd mij verteld dat de oorzaak kan zijn verkeerde benzine of de auto rijd teveel korte stukjes wat vervuiling kan veroorzaken. Storing uitlezen We beginnen altijd met het uitlezen van de auto.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@bullfight-doc.com
Adverteren op de portal bullfight-doc.com